Tuesday, 25 October 2016

Tangki Air Bocor


Tengahari tadi dapat panggilan dari salah sorang staff pejabat pengurusan.. mengatakan ada jiran yang buat complaint pasal ada air mengalir dilongkang rumah tanpa henti..

Jadinya pihak pengurusan bangunan pergilah check dekat atas bumbung.. rupanya salah satu tangki simpanan air telah overflow ekoran kebocoran paip GI yang dah berkarat.. dan kebetulan tangki tu adalah milik unit kami..

Gambar kebocoran seperti dalam gambar dekat bawah ni.. 


air memancut keluar dari paip GI yang berkarat tu..


Untuk sementara waktu pihak pengurusan terpaksalah tutup switch paip yang salurkan air keatas tangki tu... dan menurut pengurusan masalah tu perlu pembaikan segera untuk mengelakkan bil air kami tinggi bulan ni..

Nak tak nak kena repair juga.. anggaran kos repair dalam RM80.. dan disebabkan aku pun dah lama rancang nak cuci tangki tu.. jadinya.. dah alang-alang pihak pengurusan sanggup untuk upahkan orang untuk cuci.. aku setuju bayar upah dia orang cuci sekali dengan bayaran RM100

Lepas ni kita tunggu hasilnya.. sebab seperti yang dipersetujui.. pihak pengurusan akan repair dulu dah siap baru buat payment..