Friday, 11 January 2013

Kerja Pemasangan Grill Pintu dan Tingkap

 

Assalamualaikum & salam sejahtera,

Alhamdulillah dah seminggu rumah kami ini siap dipasangkan dengan grill pintu dan tingkap.. perasaan risau untuk meninggalkan rumah bila pulang ke kampung juga dah kurang walaupun masih ada risiko rumah boleh dimasuki anasir luar.

Apa yang penting langkah keselamatan untuk harta benda dan keluarga telah diambil.. selainnya kita berserah sahaja kepada yang maha Esa.

Beberapa keping gambar dibawah ini aku kongsikan sepanjang kerja-kerja pemasangan grill dirumah pada isnin lepas.

Pasang Grill Pintu dan Tingkap 1

Pasang Grill Pintu 1

Pasang Grill Pintu 2

kerja-kerja pemasangan grill dibuat oleh 3 pekerja dari warga bangladesh & indon rasanya.

Pasang Grill Pintu 3

Pasang Grill Pintu 4

Pasang Grill Pintu 5

Kerja-kerja pemasangan grill dibuat oleh pekerja dari warga asing.. memang nampak kepakarannya dalam memasang grill pintu ni.. kerja yang dibuat memang cermat & berhati..

Pasang Grill Tingkap 4

Pasang Grill Tingkap 1

Kerja-kerja pemasangan grill tingkap diruang tamu.. nampak macam senang tapi berpeluh juga pekerja ni buat

Pasang Grill Tingkap 2

Pasang Grill Tingkap 3

Pakcik ni memang buat kerja cermat.. mana yang cat tertanggal dekat grill dia cat semula.. macam sedia kala.

Pasang Grill Tingkap bilik 1

bilik tetamu 1 siap sedia untuk dipasangkan grill

Pasang Grill Tingkap bilik 2

Pasang Grill Tingkap bilik 3

lepas ni dah tak boleh nak jenguk luar dengan hulur tengkuklah.. hehehe

Pasang Grill Tingkap bilik 4

bagus.. tekun pekerja ni buat kerja..

Pasang Grill Tingkap bilik 7

Grill tingkap bilik tetamu kedua ada special sikit sebab buka dibuka sebagai laluan keluar jika berlaku kecemasan.. sama seperti grill tingkap diruang tamu.

Pasang Grill Tingkap bilik 5

grill tingkap bilik tidur utama telah sempurna dipasang

Pasang Grill Tingkap bilik 6

Grill tingkap untuk bilik tetamu 1 telah siap dipasang

 

Pecahkan Mangga grill 2

Ni semua gara-gara owner rumah lama tak bagi kunci untuk lock di grill dapur.. penyudahnya minta bantuan pekerja yang pasang grill tadi untuk potong mangga tu.. kurang 1 minit mangga telah berjaya dibuka dan dekat bawah ni hasilnya..

Pecahkan Mangga grill 3

rasa-rasanya kalau nak suruh aku potong guna gergaji berapa bulan pun tak pasti lagi boleh putus atau tidak.. tapi lepas guna mesin pemotong tu sekejab je putus dua.. terus tukar dengan mangga baru.. hehehe.

Gambar sebelum & selepas pemasangan grill boleh dirujuk di SINI..

Alhamdulillah lebih kurang 2 jam pekerja ni buat kerja semua dah siap sekali dengan cat mana-mana cat yang terkopek tadi..

Ok untuk panduan bersama andai kata korang nak tahu berapa burged yang kami keluarkan untuk pemasangan 1 grill pintu dan 4 grill tingkap adalah semuanya berjumlah RM1250 sahaja..

Kontraktor yang kami gunakan ni adalah kontraktor cina.. mulanya nak bagi job dekat melayu.. tapi disebabkan aku gi dekat bengkel melayu ni dok asik bos takda je.. jadi aku cancel terus berurusan dengan dengan tokey melayu.. guna kontraktor cina ni.. malam pun dia datang rumah ukur..

Andai korang nak contact untuk kontraktor grill ni.. tinggalkan komen dekat bawah ni.. nanti aku bagi no. HP dia secara email..

Lepas ni tak tahu lagi apa lagi renovation yang akan kami buat.. ada cerita terkini kami update lagi.. wasalam…

24 comments:

MIAA said...

Bole saya dapatkan no telepon pembuat grill tu...berapa lama masa diambil utk tempah grill tu...

Anonymous said...

Salam.. Boleh saya dapatkan no telephone pembuat grill tu..

Anonymous said...

Assalamualaikum WBT... Nak tanya kontraktor pemasangan grill ni area mana? if area KL boleh saya dapatkan no contact kontraktor tersebut?
email saya cbu_74@yahoo.com. (Zul) Terima kasih

Anonymous said...

emel sy no contact kat amal_nafissa@yahoo.com... area mane erk..jb ker

Anonymous said...

Nti email sy ye no telofn cina tu kurthoneylove@yahoo.com

Lagi bagus !!! said...

Salam. Bleh emel sy contact person org pasang grill tu. yunusmohdnor@gmail.com / younose_my@yahoo.com.

Tq :)

Lagi bagus !!! said...

Salam. Bleh emel sy contact person org pasang grill tu. yunusmohdnor@gmail.com / younose_my@yahoo.com.

Tq :)

mamat said...

boleh saya dapatkan no pemasangan grill tu

mamat said...

boleh saya dapatkan no pemasangan grill tu

mamat said...

boleh saya dapatkan no pemasangan grill tu

mamat said...

boleh saya dapatkan no pemasangan grill tu

matno azlan said...

Email kt sy jgk lanced_84@yahoo.com

matno azlan said...

Email kt sy jgk lanced_84@yahoo.com

AlyzaFisol said...

mohon email detail ke alyza8716@yahoo.com...tq :)

Anonymous said...

Email kt sy jgk kyleferdy@gmail.com

Anonymous said...

assalamualaikum. kontaktor di area mne ye? tlg emel sy no contact kontraktor tu . kat green_astatin@yahoo.com...tq

Anonymous said...

salam..nak alamat n no contractor tersebut.. email sy.. ecahm21@gmail.com

tq..

Myvitrd said...

Maaf kerana lambat reply permintaan rakan2 semua.. berikut adalah detail tokey Grill tingkap rumah saya..

Nama : Dream Home Renovation
Alamat : 7-G-05,Pangsapuri Flora Alam, Jalan Asteroid U5/30, Seksyen U5, 40105 Shah Alam, Selangor
Contact No :019-3007570 & 017-2948787

Beliau boleh buat pemasangan gril sekitar KL dan Selangor.. boleh bincang dengan Tokey tu..

Ainul Hamid said...

Selain dari pasang grill, baca juga ayat kursi setiap kali keluar dari rumah, untuk balik kampung ke, atau pergi makan angin. In syaa allah rumah akan sentiasa dilindungi Allah dari sebarang bencana.

too kay too kay said...

boleh saya dapatkan no contact tukang grill ni... milaibni@yahoo.com

Nizam Ijam said...

terbaik lah

Anonymous said...

salam, minta email budget pasang grill utk rumah kondo tingkt 9. 1 unit rumah 3bilik. skali dengan beranda.. email saya shanaz_mayer@yahoo.com.

Norashikin Radzuan said...

boleh bagi no phone tukang grill ni tak..?ni area mane ye..?

Anonymous said...

boleh bagi no phone kontraktor psg grill tu ke. sy kat area sd gak.

aizatfikrisktss@yahoo.com.my