Friday, 24 June 2011

Kabinet Dapur 3G High Gloss

Salam semua,

Setelah hampir 2 minggu menunggu akhirnya pihak kontraktor yang dilantik telah datang untuk menyiapkan kerja-kerja pemasangan kabinet dapur dari jenis 3G High Gloss.

Kerja-kerja pemasangan dibuat selama 4 jam bermula dari jam 1 petang hingga 5 petang.. Di sebabkan kerja-kerja tersebut dibuat time aku kerja.. jadi terpaksalah aku mengambil cuti separuh hari.

kontraktor tengah buka kabinet lama

rangka kabinet baru yang akan digantung

kawasan yang akan dipasang dengan kabinet baru

antara peralatan yang dibawa untuk digunakan

orang kuat ni yang banyak membantu dalam menyiapkan pemasangan kabinet

testing masuk atau tak laci tu

tengah bersihkan kotoran pada kabinet atas

keadaan kabinet yang telah siap digantung

sedikit kekemasan yang tengah dibuat oleh kontraktor

kerja-kerja pemasangan blower dapur masak

kesian pakcik ni.. badan macam tu terselit bawah konkrit dapur tu

kerja-kerja pemasangan pintu 3G High Gloss

hampir siap pemasangan pintu kabinet atas

kabinet sebelah atas telah siap dipasang semuanya

kerja-kerja memasang pintu-pintu kabinet bahagian bawah

membuat kerja-kerja kekemasan laci kabinet

Kabinet yang telah siap sepenuhnya bahagian atas

kabinet yang telah siap bahagian bawah


Alhamdulillah 16-6-2011 jam 5.00  petang semua dah siap.. time sampai umah cik malarang tersenyum tengok kabinet idaman dia dah siap

9 comments:

Anonymous said...

Berapa anggaran kos kabinet dapur ni kak? -nadia, sabah-

malarang_kak said...

Semuanya 7k.

Qalish Kitchen said...

mahal tu kak, kabinet bi baru dalam 6 kaki. patut harga dia dalam rm3000 je

Anonymous said...

kat labuan buat kabinet macam nie 1kaki rm 130-150 jak.. tak sampai pown rm3k. termasuk pasang lagik

Derok said...

mak ai..macam tu jew 7K?? salah pilih kontraktor ni..rugi-rugiiii

Anonymous said...

rasanya material high gloss memang cam tu harganya

Anonymous said...

nak murah pkai PLYWOOD la bro kihkih

Myvitrd said...

Maaf isteri saya (malarang_kak) silap bagi info.. kabinet kami tu berharga 3k++.. Kabinet ni mahal sebab termasuk dengan konkrit sekali.. kalau kabinet tu guna kayu bahagian bawah mungkin murah sikit..

7k yg isteri saya bagi tahu tu.. kos pasang Tile untuk 786sq..

abo-bder said...


شركة تنظيف بالجبيل
شركة مكافحة نمل ابيض بالدمام
شركة تنظيف سجاد بالدمام
شركة تنظيف الموكيت بالدمام
شركة تنظيف الفلل بالدمام
شركة تنظيف خزانات المياه بالدمام
شركة تنظيف في الدمام
شركة تنظيف مجالس بالدمام
شركة مكافحة الفئران بالدمام
شركة مكافحة بق الفراش بالدمام
شركة مكافحة حشرات بالدمام
مكافحة حشرات بالاحساء والجبيل
تسليك مجاري بالاحساء بالجبيل
تنظيف فلل شقق منازل بالجبيل
كشف تسربات المياه بالجبيل بالاحساء
شركة تنظيف بخميس مشيط
شركة تنظيف بابها
شركة تنظيف بالهفوف
شركة تنظيف بالخبر
شركة تنظيف بحفر الباطن
شركة تنظيف بالظهران
شركة تنظيف براس تنورة
شركة تنظيف بالقطيفشركة تنظيف بالدمام
شركة تنظيف شقق بالدمام
شركة تنظيف فلل بالدمام
شركة مكافحة حشرات بالخبر
شركة نقل اثاث بالخبر
شركة تنظيف بالجبيل
شركة مكافحة حشرات بالجبيل
شركة مكافحة حشرات براس تنورة
شركة مكافحة حشرات بالقطيف
شركة تنظيف منازل بالطائف
شركة تنظيف بالطائف
شركة تنظيف بالدمام
شركة عزل خزانات بالطائف